Sälja

Det kan finnas många olika orsaker till att du vill sälja ditt företag, oavsett om det är i syfte att misslyckas med företaget på grund av dålig lönsamhet, eller för att absorbera ekonomiskt värde och gå vidare. Det är lätt att sälja ett aktiebolag till dem som äger samtliga aktier, eller det är lätt att sälja dem som har stamaktier. Om du funderar på att sälja en produkt finns det många saker du kan överväga för att få ut det mesta av det. Köparen vill få värde för det betalda priset, så det är viktigt att granska företaget. Å ena sidan måste företaget vara en bra investering eftersom det är ekonomiskt stabilt, å andra sidan kan ett välskött bokföringssystem ge en positiv signal till köparen. Om skattedeklarationerna och skatteskulderna hanteras slarvigt under åren kan det generera mycket negativa signaler och minska deras värde.

Comments are closed.

free blog themes